17-04-09

In Kolisbos leeft minstens één ree, en twee konijntjes :-)

ZWART 750-1
Daarstraks had ik om iets voor 20u gedaan met werken, en moest ik nog aan mijn fietstochtje huiswaarts beginnen…
Ik vertrek bijna altijd hetzelfde ; van de stelplaats naar Tongerlo, en zo richting Bree (knooppunt 7). Ik wou van Bree via Goolderheide naar Kaulille rijden, maar ik heb me met knooppunt 214 vergist, en plots stond ik om 20u50 aan de kerk van Reppel (en ja, toen begon het echt wel donker te worden…). De kerk van Reppel, waar we woensdag tijdens de fietstocht met Jaklien en Staf ook nog hebben gestaan...
Ik was het fietsroutenetwerk blijven volgen, zoals we woensdag gedaan hadden toen we Reppel kerk verlieten, tot aan de Kolisbos (daar ben ik recht overgestoken, richting 209… Maar geloof me, in het bos is het pikdonker dan!!!
Het fietsroutenetwerk is overdag onder een stralend zonnetje, overheerlijk fietsen, met weinig last van voorbijrijdende auto's... Maar als het donker is, is het iets minder leuk om door een donker bos te fietsen (al een geluk dat ik zo'n sterk voorlicht heb :-), maaaaarrrrr ook dan geen last van auto's op de fietspaden :-)
En ik weet héél zeker, dat er in het Kolisbos minstens één ree leeft… IK HEB HET OP ANDERHALVE METER VOOR MIJN WIELEN ZIEN LOPEN!!!! Miljaar dat was verschieten… (het stond stil langs het fietspad, en plots sprong het weg, fietspad over terug het bos in... ; ook nog twee konijntjes zien oversteken op het fietspad voor me, maar daar ging mijn hartslag niet veel hoger van - het was al hoog genoeg van het fietsen vond ik :-) maar een ree vlak voor je, op een duister fietspad... Amaai!
Om 21u40 kwam ik thuis : dit waren mijn knooppunten 12 – 11 – 7 – 214 – 208 – 205 – 209 – 202
Totaal 36,97 km in 1u37min (gem. 22,87km/u)… (ik dacht dat ik vorige week snel fietste, omdat ik schrik had van het onweer, maar blijkbaar heb ik nog meer schrik in het donker (aan mijn gemiddelde snelheid te zien… :-)

23:57 Gepost door M@®© in M@®© | Permalink | Commentaren (0) | Tags: fietsroutenetwerk, knooppunt, ree |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.