09-04-09

De eerste fietstocht...

Cube Touring
Gisteren ben ik mijn nieuwe fiets mogen gaan afhalen (voor diegene die het nog niet wisten, het is dus deze mooie - vind ik toch - Cube Touring geworden).
Dus vanaf vandaag – op de 36e verjaardag van mijn idool Bart Goor – wou ik met de fiets regelmatig naar het werk rijden (een enkele rit is zowat 30km tot Kinrooi). En omdat ik de laatste jaren, niet langer op een fiets had gezeten dan anderhalve km eens naar de bakker of de krantenwinkel, had ik toch wat schrik van de afstand…
Ik had mijn moeder deze ochtend gevraagd, of ze mij en mijn fiets om 4u45 in Kinrooi kon afzetten, en ik dan op het einde van mijn dienst hééééééél rustig de 30 km naar huis kon rijden (en vooral ook, om op klaarlichte dag de juiste reisweg eens uit te zoeken etc ; want ze zijn op twee plaatsen langs het kanaal aan het werken, en in een rit naar het werk of in een rit in het donker dat gaan uitzoeken… ; dan zou ik zeker te laat en gestresseerd op mijn werk zijn gekomen… :-)
Om 13u50 startte de rit : na 2,5km door de open vlakten en met “wind op kop” zag ik het al totaal niet meer zitten (op de voetbaltrainingen vroeger, zou je zeggen dat ik toen al door mijn eerste adem zat), en ik was nog niet eens 1/10e weg…
Tot Tongerlo – dat op 8km van de stelplaats ligt – waren het rustige landelijke weggetjes (met die wind op kop dus), en daarna kon ik langs het kanaal gaan rijden. In Bree moest ik via de brug aan de andere kant van het kanaal geraken, omdat het jaagpad onderbroken was (ook in Bocholt was er een fietsersomleiding, ook vanwege werken (totaal was dat toch zo’n 2 à 3km meerafstand, door deze omleidingen). Maar dan vanaf Bocholt kon ik goed langs het kanaal blijven rijden, tot ik op zo’n anderhalve km van thuis kom). De eerste 10km had ik in 28min afgelegd, de 20e km bereikte ik in de 58e min, en bij de 30e km zat ik 1u28min op de fiets. Normaal zou ik na ruim 31km thuis geweest zijn, maar ik ging eerst nog snel bij Staf en Jaklien langs, om mijn fietsje te tonen en te pronken (en ook om wat te recuperen :-). Toen ik daarvan thuiskwam, had ik in totaal 35,41 km afgelegd, in 1u46min02 (zowat 20km/u gemiddeld dus ; dat had ik eigenlijk niet durven hopen dat ik dat gemiddelde de allereerste keer al zou halen…). Dus was ik toch een beetje fier op mezelf :-)
Ik heb me als doel voor 2009 gesteld, om van de circa 230 werkdagen, een vijftigtal daarvan met de fiets te gaan werken (gezien de ooit onmenselijke begin- en einduren die ik heb ; 4u ‘s ochtens beginnen of tot middernacht werken), en dan nog de winterdagen (dat ik mezelf ook niet met de fiets zie gaan), zou ik al heel blij zijn, als ik 50 fietsdagen haal (alles rustig terug opbouwen hé :-).
Vandaag was dus dag 1, en morgen wordt het fietsdag 2 (toch als mijn benen genoeg recuperen, en ik geen krampen ga krijgen dadelijk in bed :-). Het plan morgen, is om mij, én de fiets, te laten afzetten in Bocholt, en ik dan nog 18km verder fiets tot aan de stelplaats! Dan mijn dienst rijden, en daarna de 31km terug huiswaarts fietsen, waardoor ik morgen dan net geen 50km op de dagteller zal hebben… Operatie “beweeg eens wat meer” is ingezet… :-)
ZWART 750-1

Commentaren

da is al een goed begin . nu moet je blijven door zetten.en zeer belangrijk drink veel onder weg dit voor krampen te voor komen.heb vlede week een gemid van 31.8km/u van herentals naar thuis haven mol.da was boenken.heb zaterdag ne toer tocht in het hageland mee gedaan van 136km was binnen in 5u . was redelijk zwaar veel berg op. ge hebt een mooi fietske mooi ding om op vakantie te gaan.

Gepost door: steven | 12-04-09

De commentaren zijn gesloten.