25-12-08

Jaklien - het kerstekindje - is jarig vandaag!!! HIEP HIEP HIEP...

staf en jaklien

22:14 Gepost door M@®© | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-12-08

Beste wensen voor 2009

Branko en Marc wensen je het allerbeste voor 2009, en nog prettige eindejaarsfeesten...

01:14 Gepost door M@®© | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-12-08

Siska called my name

Zondagnamiddag, rond 14u30 heeft Siska Schoeters mijn plaatje gedraaid tijdens Music For Life in Het Glazen Huis, Sunday Bloody Sunday van U2 (ik had wel de live-versie gevraagd, maar met de gewone single-versie was ik ook al content :-)

Ik vond het wel jammer, dat Siska enkel mijn naam zei, en niet voor wie de plaat was, en om welke reden... Daarom : Sunday Bloody Sunday voor Franky, voor al die jeugdherinneringen die wij hebben (o.a. aan deze song ; boven op hun zolder 'drummend' en 'luchtgitaar-spelend' tot moeder Melda kwam klagen dat haar luster bijna beneden lag... :-)
Maar ondertussen is hier wel al een 25 jaar lange 'best-friendship' uit ontstaan!!!

Sunday Bloody Sunday Franky en ik

50 EURO Music For Life 2008 ©www.stubru.be

00:57 Gepost door M@®© | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-12-08

Bart Goor neemt afscheid van het Astridpark...

http://www.rsca.be/article.php?aid=22149&menu=1

Anderlecht neemt het vandaag, vrijdag 19 december 2008, op tegen KRC Genk. De laatste match van de heenronde van het seizoen 2008-2009 en voor Bart Goor meteen ook zijn laatste wedstrijd als speler van RSC Anderlecht. De kapitein van Paars-Wit is bezig aan zijn achtste seizoen bij Sporting, maar verkast na de winterstop naar Germinal Beerschot waar hij hoopt het voetbalplezier terug te vinden.

Bart Goor zette in het seizoen 1997-1998 op 24-jarige leeftijd de stap van Racing Genk naar Sporting Anderlecht. Hij speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor Paars-Wit op 12 augustus 1997. Dat was een Europese wedstrijd tegen Vorskla Poltava die Anderlecht met 2-0 won. Zijn eerste doelpunt viel goed een maand later, op 16 september 1997 meerbepaald, op verplaatsing tegen Austria Salzburg (4-3). Goor scoorde toen het tweede doelpunt voor Paars-Wit na een uur voetballen. In het Belgische kampioenschap scoorde hij voor het eerst op 3 december 1997. Anderlecht haalde het toen met het kleinste verschil op het veld van Antwerp en Goor scoorde het enige doelpunt van de match. In totaal zou hij dat eerste seizoen 40 wedstrijden spelen, 32 in de Belgische Jupiler League (8 doelpunten), zes Europese wedstrijden (1 goal) en twee bekerwedstrijden (1 goal). Van die 40 wedstrijden startte hij 35 keer als basisspeler aan een wedstrijd.

De volgende twee seizoenen zou Goor alle competities in acht genomen 80 wedstrijden spelen voor Sporting en was hij goed voor 16 doelpunten. Hij startte 77 keer als titularis. Goor was ook nog van de partij in het fameuze seizoen 2000-2001 waar Paars-Wit hoge ogen gooide in Europa door onder andere knappe zeges af te dwingen tegen Manchester United, Real Madrid en Lazio Roma. Goor, één van de sterkhouders van Paars-Wit in die periode, zou dat seizoen maar liefst 52 wedstrijden spelen waarvan hij elke match in de basis startte : 33 competitiewedstrijden, drie bekermatchen en 16 (!) Europese wedstrijden. Goor scoorde dat seizoen overigens ook tegen Real Madrid, een match die Anderlecht met 2-0 zou winnen. Dat jaar zou hij 12 doelpunten scoren. Zijn schitterende seizoen leverde hem een transfer op naar het Duitse Hertha Berlijn.

Goor speelde vervolgens drie seizoenen voor de Duitse club om daarna een jaar naar het Nederlandse Feyenoord te verkassen. Oude liefde roest echter niet en in het seizoen 2005-2006 stond hij opnieuw in het vertrouwde Astridpark. Sinds zijn terugkeer in het seizoen 2005-2006 tot nu speelde hij nog 134 wedstrijden, waarvan 112 als titularis. Hij scoorde in die 3,5 seizoenen 14 goals. Sinds 2006 - na het vertrek van Pär Zetterberg - mag hij zich ook aanvoerder noemen van de Brusselse club.

De middenvelder voetbalde in het Astridpark een schitterend palmares bij elkaar. Vier keer won hij met Sporting de landstitel (2000-2001-2006-2007), één keer haalde hij de beker binnen (2008) en drie keer de Belgische Supercup (2000-2006-2007). Hij speelde in totaal maar liefst 306 wedstrijden voor Sporting en scoorde meer dan 50 keer.

RSC Anderlecht wil Bart bij deze bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de club en wenst hem alvast veel succes met het verdere verloop van zijn carrière bij Germinal Beerschot !

 © www.rsca.be © www.rsca.be

© www.rsca.be © www.rsca.be

© www.rsca.be© www.rsca.be

23:42 Gepost door M@®© | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetbal, afscheid, anderlecht, bart goor, germinal |  Facebook |

Music For Life (6 dagen verslaving, via de 'Rode Knop')

music for life 2008

music for life 2008

music for life 2008

Music for life 2008

music for life 2008

Music for life 2008 
    music for life 2008

09:01 Gepost door M@®© | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-12-08

Carrière niet afsluiten als bankzitter

Uit: Het Nieuwsblad, 9 december 2008 : http://www.sportwereld.be/Article/Detail.aspx?articleID=G...

Bart Goor: 'Carrière niet afsluiten als bankzitter'

Bart Goor nam zaterdag al (een beetje) afscheid van Anderlecht

Bart Goor (35) speelt vanaf januari voor Germinal Beerschot. Zaterdag tegen Tubeke nam de kapitein al afscheid van het Anderlecht-publiek.

Na zeven matchen waarin hij geen minuut mocht meedoen, kreeg Bart Goor vorige zaterdag tegen Tubeke nog eens een speelkans. Trainer Ariël Jacobs bracht hem in de 70ste minuut in het veld voor Olivier Deschacht. Goor kreeg de aanvoerdersband en een staande ovatie van het publiek. Een afscheidscadeau voor hij naar Germinal Beerschot vertrekt. 'Ik heb een onvergetelijke avond beleefd', aldus Goor na de match. 'Zo'n afscheid van Anderlecht had ik ook niet verwacht. De trainer had mij aan de rust al gezegd dat ik zou invallen. Het voelde fantastisch aan om nog eens het gras te mogen voelen van de club die mij alles heeft gegeven. Om nog eens het voetbalplezier terug te vinden voor ik vertrek.'

Dat voetbalplezier was Goor een beetje kwijtgespeeld in het Astridpark. Hij mocht nog meedoen in de met 4-0 verloren match tegen Zulte Waregem twee maanden geleden, maar sindsdien moest hij bij paars-wit constant de bank warm houden. 'Ik voel me niet het slachtoffer van die nederlaag in Waregem', vervolgt Goor. 'Ik speelde nog een goede oefenmatch op Olympic Charleroi, maar de trainer rekende niet meer op mij. Ik ben niet boos op Ariël Jacobs. Boos is niet het goede woord. Zoals de meeste bankzitters was ik vooral gefrustreerd, want volgens mij verdiende ik meer kansen. Ik heb daar met de trainer over gesproken en hij begreep mij. Ik wilde mijn carrière zeker niet afsluiten als bankzitter. Ik accepteerde het niet dat ik op de bank zat, hoewel dat geen schande is bij een club met zoveel concurrentie als Anderlecht. Ik heb moeilijke momenten beleefd als reservespeler. '

Goor heeft er misschien spijt van dat hij vorig seizoen zijn contract bij Anderlecht verlengde. 'Helemaal niet', weet de middenvelder nog. 'Als we Champions League hadden gespeeld, had ik misschien meer speelgelegenheid gehad. Ik ben nog niet versleten. Als ik mocht invallen, bewees ik dat ik het niveau nog steeds aankan. De dag dat het op is, stop ik.'

Hereniging met Anthuenis

Het laatste hoofdstuk van zijn actieve carrière zal Goor dus schrijven bij Germinal Beerschot waar hij verenigd wordt met zijn oude coach Aimé Anthuenis, maar waar de supporters hem ooit uitjouwden net als Proto. Goor relativeert het echter allemaal. 'Als Anderlecht-speler weet je dat de supporters op je roepen', besluit hij. 'Ik heb nooit echt problemen gehad met de fans van Germinal Beerschot. Hun acties waren altijd ludiek en nooit monotoon. Ze waren altijd inventief. Ik ga ook niet speciaal voor Aimé Anthuenis naar Beerschot. Ik sprak al met de club voor hij er coach werd, al verheug ik me er wel op om herenigd te worden met de trainer met wie ik de grootste successen kende. Er was ook interesse van andere ploegen, maar Germinal Beerschot was meteen concreet. Het is een sympathieke club die een plaats in de subtop verdient.'

Rode Duivels zijn afgesloten hoofdstuk

Nu Goor naar Germinal Beerschot verkast maakt hij misschien kans om nog eens Rode Duivel te worden. 'De vraag of ik nog beschikbaar ben voor de nationale ploeg is nu niet echt aan de orde', houdt Goor de boot af. 'Toch lijkt het me duidelijk dat de Rode Duivels voor mij een afgesloten hoofdstuk zijn. Het was een mooie periode in mijn leven. Neen, ik heb nog niet met bondscoach René Vandereycken gepraat, maar hij kiest nu voor een jonge groep met een mooie toekomst. Ik ga niet naar Germinal Beerschot om opnieuw Rode Duivel te worden, maar wel om opnieuw te voetballen.'

De laatste interland van Goor dateert van 20 augustus 2008 tegen Duitsland (2-0 verlies). Met 78 caps staat Goor op plaats zes in het lijstje van Rode Duivels met de meeste caps tussen Van Himst (81 caps) en Grün (77 caps). Goor scoorde 13 keer voor België. (ldh)

10:47 Gepost door M@®© | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-12-08

De Sint is weg, de kerstverlichting mag aan...

mijn kerstverlichting tegen de gevel

19:14 Gepost door M@®© | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aan Franky, Kristien, Jan, Marijke, Steven, Charlien

Hallo, allergrootsten intellectuelen van de Kempen…

Het gastgezin Cucro – gekend om hun grootste gastvrijheid die een mens zich maar kan inbeelden – stelt hun living weer ter beschikking op 20 december, alwaar de vierde editie van Pak-je-pakje kan plaatshebben…

Uw uitnodigingsbrief meebrengen is niet noodzakelijk, maar u wordt wel geacht te weten dat die woonkamer daar enkel te betreden valt die avond, indien u – elk afzonderlijk – VIER CADEAUTJES bijhebt (van circa 3 à 4 euro per stuk) + één kraslot (ter waarde van 2,5 euro).

Omdat we nog niet weten, of we met vijf kwissers aanwezig zullen zijn, of zes, zou ik bij deze Charlien toch willen uitnodigen, om – met aandrang - een plaatsje in haar agenda vrij te maken, zodat zij ook deze heugelijke avond live kan meemaken (een beetje extra stimulatie van Steven zou hier ook wel op zijn plaats zijn, om tot het verhoopte resultaat te komen…).
Bij deze Steven, gelieve deze mail ook aan Charlien te forwarden…

Iedereen weet, dat de persoon “die het minste-succesvolle-schooljaren” op zijn curriculum vitae heeft staan, de quizmaster moet zijn…
(of kortweg : de lompste mag niet meekwissen, maar moet de vragen maken en voorlezen…)
Omdat de kwisvragen dan misschien wat té simpel zouden zijn, wordt er aan elke deelnemende kandidaat gevraagd, of hij a.s.a.p. drie kwisvragen kan maken, en doormailen aan ondergetekende…
(uiteraard ook voorzien van het ondiscutabele antwoord, anders kunnen uw vragen niet toegevoegd worden aan de vragenlijst…

Dit jaar, zal er niet rond een “thema” gekwist worden, maar “gewone, algemene kennis”…
Als u van onderstaande begrippen “uw wenkbrauwen fronst” ; “het in Keulen hoort donderen” ; “niet weet waar het over gaat” ; ………………… (spijtig dan)

 • één
 • http://smurfcinco.skynetblogs.be
 • Voetbal
 • Knappe vrouwen
 • Knappe vrouwen
 • Knappe vrouwen
 • Vlaamse film(s)
 • Vlaamse acteurs/actrices
 • De 251 beste uit Donna’s Top 5000
 • Muziek (van U2 tot Wolfgang Amadeus)
 • Lijn 302
 • Music For Life
  (zal iets minder aanwezig zijn dit jaar, vanwege nog niet beëindigd dan – en we het niet enkel willen hebben over poeperkesdag van Siska en Thomas)
 • ………………………………………………………………………

Hopelijk doen deze begrippen u wél ‘ergens een belletje rinkelen’ (en anders hebt u nog twee weken om de beginselen ervan te ontdekken…)
Ik stel voor, dat alle opmerkingen, bemerkingen, voorstellen, afkeuringen, … naar ieder gemaild worden, en we trachten om er een beetje een leuke avond van te maken (al is het alleen maar om het gastgezin een plezier te doen, als tegenprestatie voor de varkensstal die we daar toch weer gaan maken…

PS: Steven, mail forwarden naar Charlien
PS: Steven, uw laptop is voorlopig nog niet nodig die avond… (Maar indien de kwisvragen opstellen deze dagen niet loopt zoals de quizmaster verhoopt – en er één enkele seconde van woede-opwelling op zijn toetsenbord weer terecht komt…

12:22 Gepost door M@®© | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-12-08

Bart Goor tekent bij Germinal Beerschot

Bart Goor heeft zijn handtekening gezet onder een contract van anderhalf seizoen bij Germinal Beerschot.

De overgang van Bart Goor naar het Kiel hing al in de lucht, maar is nu dus definitief.
Goor zat al een tijdje op een zijspoor bij Anderlecht.
Aimé Anthuenis, die al met hem samenwerkte bij Genk, Anderlecht en de Rode Duivels, was er als de kippen bij om Goor naar het Kiel te halen.
In de terugronde mag Germinal Beerschot de 35-jarige middenvelder opstellen.
"Hij moet met zijn ervaring en kwaliteiten proberen onze ploeg vanuit de degradatiezone naar de betere regionen in de stand te leiden", meldt de club.


Ale, dat wordt nog anderhalf jaar naar Antwerpen-Zuid rijden, om mijn idool te zien spelen (en ik heb al met Rik gesproken/gebeld, dat we dat regelmatig nog zullen gaan doen... :-). (En Pierre en Ria, ook bedankt om me onmiddellijk te verwittigen toen Bart getekend had).
Hopelijk kan hij laten zien, dat hij wel degelijk nog goed meekan in de hoogste klasse, en wordt Bart een belangrijke schakel in de redding van GBA!
En wat verandert er nog voor ons... (het blijft tenminste al paars en wit :-)

21:00 Gepost door M@®© | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |